Met Wikipower
geniet je van een korting van
10%
op je isolatiewerken en renovatiewerken

Sluit je in enkele muisklikken aan bij de

0
0
0
0
0
0

deelnemers

Ik schrijf me in

De voordelen van een goede isolatie

Waarom Wikipower?

Wikipower begeleidt je van A tot Z met je isolatieproject of met je renovatiewerken !
Dankzij onze adviseurs bepaal jij je behoeften, schrijf je daarna in voor de groepsaankoop isolatie en ontvang een voordelige offerte!

Gepersonaliseerde begeleiding tot het einde van de werken door de dienstverlener.

10% korting op het totaal bedrag van de isolatiewerken door onze partner Reno-solutions.

Onze dienstverlener heeft een bewezen deskundigheid dankzij meer dan 10 jaar ervaring.

Isolatietechnieken

1Zolder

Is uw zolder niet uitgerust? Isoleer de vloer van uw zolder.

Deze techniek is ideaal als uw zolder niet gemeubeld is. Kies in de eerste plaats voor deze oplossing. Ze is efficiënt en economisch.

2Dak van binnenuit

Wilt u uw zolderruimte aanpassen en uw kosten minimaliseren?

Door het dak van binnenuit te isoleren vermijdt u de kosten van een nieuw dak. Dit biedt u de mogelijkheid om uw zolder later in te richten.

4Plat dak

Geen ruimteverlies.

Dankzij de uitwendige isolatie van uw plat dak is er geen ruimteverlies en is er geen bouwvergunning nodig. Bovendien profiteert u van een nieuwe waterdichting met een levensduur van meer dan 50 jaar.

5Spouwmuren

Eenvoudige, economische en onzichtbare oplossing.

Deze goedkope techniek vereist geen bouwvergunning en geeft een onzichtbaar resultaat. Er is geen invloed op het wooncomfort binnenshuis tijdens de werkperiode, die meestal één dag duurt.

6Muren isoleren langs de binnen kant

Kan op elk moment van het jaar gedaan worden.

Als het om esthetische of praktische redenen niet mogelijk is om de gevel van buitenaf te isoleren, kunt u met deze goedkope oplossing het oorspronkelijke karakter van uw gevel behouden. U kunt ook van de gelegenheid gebruik maken om uw interieur te vernieuwen.

8Kelder - geventileerde kruipkelder

Geen impact op de woonoppervlakte.

Isoleren via de vloeren kan het gevoel van koude snel verminderen. De temperatuur van uw vloer blijft aangenaam warm en uw huis koelt minder snel af. Deze oplossing is ook effectief tegen vochtproblemen.

9Raamwerk

Optimiseer uw isolatie met het goede raamwerk.

Versleten raamwerk laten vervangen zorgt voor een goede thermische en akoestische isolatie van uw woning.

10Vochtigheid

Saneer uw woning tegen vochtigheid.

De werken tegen de vochtigheid voorkomen esthetische schaden op uw woning en om de gezondheidsrisico’s te verminderen.

Hoe werkt het?

1

Registratie

Ik schrijf me gratis en vrijblijvend in bij de aankoopgroep voor isolatiewerken door het online formulier in te vullen om van de Wikipower korting te genieten bij zijn partner Reno-solutions.

Registratie
2

Energie-audit

Om isolatiepremies te ontvangen, gebruik ik een gecertificeerde auditor om de volgorde vast te stellen waarin de werkzaamheden moeten uitgevoerd worden.
NB : de auditor is niet de gekozen dienstverlener.

Energie-audit
3

Bezoek van de schatter

Reno-solutions, de dienstverlener voor de isolatiewerken, neemt contact met mij op om een gratis bezoek te regelen om de meest geschikte isolatie te bepalen en de kosten van de werkzaamheden te ramen.

Bezoek van de schatter
4

Offerte

Na het bezoek ontvang ik een gepersonaliseerde offerte van de dienstverlener.

Offerte
5

Werken

Zodra ik mijn aanbod valideer, kunnen de werken beginnen. Deze duren gemiddeld 1 tot 2 dagen, afhankelijk van de oppervlakte en de aard van de isolatie.

Werken
6

Besparingen

Naast een besparing van 10% op je isolatiewerken, zul je besparen op je energiefactuur dankzij de bespaarde energie.

Besparingen

Veelgestelde vragen

Wikipower treedt op als tussenpersoon tussen de particulier en de installateurs. Wij onderhandelen in volledige onafhankelijkheid met onze partners over prijskortingen en staan tot uw beschikking tijdens het volledige groepsaankoopproces om uw vragen te beantwoorden.

Dit zijn de elementen om te overwegen of het tijd is om de isolatie van uw huis te vernieuwen:

 • Sommige kamers in uw huis zijn moeilijker te verwarmen dan andere en de temperatuur is niet overal gelijk;
 • Er verschijnen sporen van schimmel en/of vocht op de binnenmuren van uw huis;
 • Uw gestellen zijn niet luchtdicht en u voelt tocht in de buurt;
 • De muren van uw huis laten geluiden van buitenaf door;
 • Het is erg warm in de zomer en erg koud in de winter.

Het is bekend dat de warmte toeneemt.  Het isoleren van uw dak is daarom een prioriteit en kan u tot 30% energie besparen. Bovendien is ook de isolatie van wanden en vloeren aan te bevelen. Ten slotte kan het werk voltooid worden door de installatie van een dubbele of zelfs driedubbele beglazing om te genieten van al het warmtecomfort dat u nodig hebt.

De warmtecoëfficiënt is de waarde die de hittebestendigheid meet. Deze wordt bepaald door de dikte en dichtheid van de isolatie. Om een sterk isolerend product te verkrijgen, moet de "R"-waarde hoog zijn.

Een koudebrug verwijst naar een punt in de constructie waar de isolatiebarrière verbroken is als gevolg van een gebrekkige installatie of een gebrek aan nauwkeurigheid in het ontwerp van de constructie. Dit betekent dat de warmte hier gemakkelijk kan ontsnappen. Koudebruggen bevinden zich meestal op de verbindingspunten van de verschillende delen van de constructie: vloernokken, lateien boven de openingen, vloer- of scheidingsnokken in het geval van binnenisolatie in renovatie.

 • Een vochtscherm is een materiaal dat zo is geïnstalleerd dat het vochtige binnenlucht vasthoudt. Het vochtscherm vermindert het risico op schimmelvorming of beschadiging van de isolatie. Men mag niet vergeten dat natte isolatie een deel van haar isolerende kracht verliest.
 • Een vochtrem is een materiaal dat zo is gelegd dat de stoom langzaam door het huis kan stromen, zodat het huis kan ademen.

Om een optimale isolatie te bereiken, moet u er zeker van zijn dat uw eerste laag isolatie altijd in goede staat is. Dit betekent dat uw isolatie geen vochtschade mag hebben geleden en dat de muren achter uw isolatie in goede staat moeten zijn. Ten tweede is het belangrijk om te vermijden dat er koudebruggen tussen de isolatielagen (d.w.z. plaatsen die koude doorlaten) ontstaan. Neem de tijd om uw eerste isolatie te verwijderen en de toestand van uw muren te controleren om uw werk zo goed mogelijk te doen en om te vermijden dat u de renovatie in een paar jaar moet herhalen. Zodra dit is gebeurd, kunt u nieuwe isolatie plaatsen, waarbij u ervoor zorgt dat er geen koudebruggen ontstaan op de knooppunten van de verschillende delen van de constructie (vloernokken, lateien boven openingen, vloer- of scheidingsnokken in geval van isolatie van binnenuit, enz.).

Uw dak kan op verschillende manieren geïsoleerd worden: via de zolder, via de binnenzijde en buitenzijde van het dak, door het dak te verhogen en isolatie te integreren. Als u ervoor kiest om van binnenuit te isoleren, kunt u bijvoorbeeld isolatiepanelen of -rollen van het type minerale wol of cellulosewatten onder het dak plaatsen. Plaats ook een dampscherm op de isolatie (plastic folie die de penetratie van waterdamp beperkt), tenzij uw isolatie synthetisch is (polystyreen, polyurethaan).

Er zijn verschillende mogelijkheden om uw muren te isoleren:

 • Spouwmuurisolatie: uw huis is gebouwd met een "holte" tussen uw gevelwanden. Dit is een werk dat u niet alleen kunt uitvoeren omdat u de isolatie in uw muren moet blazen.
 • Isolatie van de muren van buitenaf: dit is het aanbrengen van isolatie tegen uw buitenmuur, deze techniek wordt toegepast wanneer er geen spouwmuren zijn en u er niet voor terugdeinst om uw gevel aan te passen. Houd er rekening mee dat voor het uitvoeren van dit soort werkzaamheden een vergunning nodig kan zijn.
 • Isolatie van binnenmuren: dit houdt in dat er van binnenuit isolatie op uw muur wordt aangebracht. Als u geen spouwmuren hebt en uw gevel niet wilt aanpassen, is dit de oplossing, zolang u er geen probleem mee hebt dat u wat ruimte in uw huis verliest. Om het werk zo goed mogelijk uit te voeren, is het raadzaam om een voorstudie te laten uitvoeren om het risico van condensatie te vermijden.

Onze partner wordt gekozen volgens de kwaliteit van zijn diensten, zijn deskundigheid en financiële situatie. Deze partner zal u een kostenraming op maat voorstellen na een technisch bezoek. Onze partner is meer dan 10 jaren ervaring rijk in het uitvoeren van isolatiewerken. Deze is ook door Knauf Diamond gecertificeerd, waarmee u recht hebt tot 25 jaren garantie op de werken gedaan met de Knauf producten.

Als u minstens 10 jaar in uw woning woont, hebt u recht op een verlaagd btw-tarief van 6%. Houd er rekening mee dat dit verlaagde tarief alleen van toepassing is als u voor de uitvoering van uw werkzaamheden een beroep doet op een aannemer. Als u besluit om de werkzaamheden zelf uit te voeren, is voor de benodigde materialen het normale BTW-tarief van 21% van toepassing.

 • De premie is alleen geldig voor gebouwen die vóór 1 januari 2006 op het Fluvius-distributienet zijn aangesloten of die op die datum een stedenbouwkundige vergunning hebben.
 • De premieaanvraag moet samen met een kopie van alle facturen van de locatie ingediend worden.
 • De premieaanvraag moet binnen 12 maanden na de uiterste factuurdatum ingediend worden. Alleen facturen die maximaal één jaar oud zijn, komen in aanmerking.
 • Een huurder kan ook aanspraak maken op deze premie als de facturen op zijn naam staan. 

De aanvraag voor de toekenning van premies kan via een online formulier ingediend worden. De toe te voegen documenten zijn:

 • Een kopie van alle facturen.
 • Alleen facturen (inclusief voorschotfacturen) van minder dan 12 maanden oud komen in aanmerking.
 • Als u een "beschermde klant" bent, een kopie van het beschermde klantencertificaat of een kopie van de meest recente elektriciteitsrekening waarop het sociale tarief is vermeld. 

Met de Brusselse groene lening geniet u van leningen op afbetaling van 0% tot 2% voor de financiering van energieverbeteringsprojecten in uw woning. Met energieverbeteringen bedoelen we isolatiewerkzaamheden, maar ook de installatie van fotovoltaïsche panelen. De financiering kan oplopen tot een bedrag van € 25.000. Daarnaast is het mogelijk om een groene lening en isolatiepremies te combineren. Opgelet, de werken die in aanmerking komen voor de Brusselse groene lening moeten aan dezelfde voorwaarden voldoen als deze met betrekking tot de isolatiepremies.

Uw premie is gelijk aan het basisbedrag vermenigvuldigd met de vermenigvuldigingsfactor die gerelateerd is aan uw inkomen, waarvan het totaal vermenigvuldigd wordt met het aantal kWh dat u bespaart door de isolatiewerkzaamheden. De premie is beperkt tot 70% van de som van de facturen.

Voor isolatiepremies is er een basisbedrag en een verhoging afhankelijk van de inkomenscategorie die gebaseerd is op het referentie-inkomen van het huishouden. Het referentie-inkomen van het huishouden wordt berekend op basis van het totale belastbare inkomen van het huishouden (dat is opgenomen in de aangifte van het aanslagjaar voorafgaand aan het jaar waarin het verzoek wordt gedaan).

 1. Bepaling van het aantal mensen in uw huishouden gebeurt op de datum waarop uw audit- of werkopvolgingsrapport geregistreerd wordt.
 2. Houd geen rekening met voorouders, nakomelingen en broers/zussen tot de 2e graad.
 3. Voor de andere personen in het huishouden: vul het totale belastbare inkomen in van het voorlaatste volledige jaar voorafgaand aan de datum van de laatste registratie van het controleverslag of het opvolgingsverslag van de werken.
 4. Van het totaalbedrag wordt € 5.000,- per jaar afgetrokken.
  1. Kind ten laste:
   • Kind voor wie kinderbijslag wordt betaald aan een lid van het huishouden.
   • Een kind dat in gelijke mate door u of een lid van het huishouden onderhouden wordt.
  2. Lid van het huishouden dat erkend is als gehandicapte.
  3. Persoon die als gehandicapt erkend wordt tijdens de domiciliëring in uw woning en met wie u of een lid van het huishouden een verwantschapsrelatie heeft tot in de derde graad.
  4. Kind ten laste dat erkend is als gehandicapte.
  5. Kind voor wie u of een lid van het huishouden kinderbijslag ontvangt.
  6. Ongeboren kind: een kind dat ten minste 90 dagen voor de datum van het audit- of opvolgingsrapport is verwekt.
  7. Uw ouder tot en met de 3e graad, gedomicilieerd of waarvoor de domiciliëringsaanvraag in uw huis loopt, op voorwaarde dat deze ouder minstens 60 jaar oud is.
  8. Elke persoon die ouder is dan 60 jaar, gedomicilieerd of waarvoor de domiciliëringsaanvraag in uw huis loopt, op voorwaarde dat hij/zij bij een van uw ouders tot de derde graad woont of heeft gewoond.
 5. Het aldus verkregen bedrag moet vermeld worden in de tabel in deel 4 "Categorieën van aanvragers".
 1. Het uitvoeren van een audit: de werkzaamheden worden gerangschikt in volgorde van prioriteit met de hulp van de auditor die u hebt gevonden. U hebt dan 7 jaar de tijd om het werk uit te voeren.
 2. Indiening van de aanvraag: het premieaanvraagformulier wordt naar de Waalse administratie gestuurd. Dit verzoek is uniek, zowel voor de auditpremie als voor de werkzaamheden.
 3. Betaling van de auditpremie: deze premie, voor een maximumbedrag van 660 euro, is grotendeels een terugbetaling van de auditkost.
 4. Het uitvoeren van de werkzaamheden en het betalen van de facturen: u laat de werkzaamheden uitvoeren door een gecertificeerde aannemer en u betaalt de facturen zonder te wachten op de premies. De auditor blijft beschikbaar om u gedurende het hele proces te adviseren.
 5. Betaling van investeringspremies: nadat u aan de administratie hebt aangetoond dat u de werkzaamheden in de door de auditor aanbevolen volgorde hebt uitgevoerd, ontvangt u de aangekondigde premies. 

U kunt genieten van een belastingvoordeel tot 30% van de kosten voor dakisolatiewerkzaamheden. Voor het belastingjaar 2022 (uitgaven voor het jaar 2021) bedraagt deze belastingvermindering maximaal € 3.340 per woning (het maximumbedrag is nog niet bekend voor het belastingjaar 2023). Bovendien moet uw woning minstens 5 jaar bewoond zijn geweest voor de start van de werkzaamheden.

Renopack, dat in het voorjaar van 2019 met Ecopack is gefuseerd, is een lening op afbetaling (0%) voor de financiering van energieverbeteringsprojecten in uw gebouw. Met energieverbeteringen bedoelen we isolatiewerkzaamheden, maar ook de installatie van fotovoltaïsche panelen.

In Vlaanderen sinds 2020 de dakisolatie van meer dan 2 m² een warmtecoëfficiënt R >= 0,75 m2K/W moeten hebben. Het doel van deze nieuwe norm is om de huisvesting milieuvriendelijker te maken. Het dak is verantwoordelijk voor 20% tot 30% van het warmteverlies. Eigenaren van woningen die als slecht geïsoleerd beschouwd worden, zullen dus de nodige werkzaamheden moeten verrichten om bijvoorbeeld hun woning te kunnen blijven verhuren. Voor meer informatie: https://www.vlaanderen.be/bouwen-wonen-en-energie/energie-besparen/vlaamse-dakisolatienorm-voor-woningen-en-huurwoningen

Met de Energielening van de Vlaamse Overheid kunt u energieverbeteringswerken financieren tegen een verlaagd tarief van 0%. Deze lening alleen beschikbaar zijn voor prioritaire doelgroepen en voor niet-commerciële rechtspersonen en coöperaties (scholen, ziekenhuizen, non-profitorganisaties, enz.). Het maximale bedrag dat kan geleend worden bedraagt € 15.000 en is terugbetaalbaar over 10 jaar.  Voor meer informatie kunt u contact opnemen met uw lokaal energiekantoor.

 • Personen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming uit het ziekenfonds;
 • Huishoudens met een jaarlijks belastbaar inkomen van <= € 20.764 (+ € 3.844 per bijkomende persoon ten laste);
 • Personen in bemiddeling die niet in staat zijn hun verwarmingsrekeningen te betalen;
 • Personen bijgestaan door het OCMW die hun gas- en elektriciteitsrekening niet kunnen betalen;
 • Gezinnen met een gemeenschappelijk inkomen van <= € 32.980 (+€ 1.720 per persoon ten laste).